Do tabletu s operačním systémem Android lze nahrát také některé programy z naší programové nabídky (viz kategorie Aplikace pro Android).  Další aplikace najdete především v internetovém obchodu Google Play (https://play.google.com/store/apps/category/FAMILY_EDUCATION )
Vybrané aplikace vám můžeme na vámi zvolený tablet nainstalovat a připravit vám tak komplexní řešení na klíč.
Z našich řešení na klíč můžeme doporučit:
AAK TAB (Android): od 5.000,-
- Petit TAB (Android) od 6.000,-

Seznam doporučených aplikací pro tablet s Androidem

Nabídka výukových programů z PETITu:

- Méďa a obrázky
- Méďa – barvy a tvary
- Brepta

Naše programy podporují  alternativní ovládání, které je vhodné i pro uživatele s těžce narušenou hrubou motorikou: ovládání stiskem kdekoliv na ploše obrazovky, ovládání externím spínačem pomocí skenování a nebo rozlišením krátkého a dlouhého stisku.

Alternativní komunikace

Komunikační deník plně česká aplikace pro AAK, která je vyvinuta pro zařízení Android.
Aplikaci je možné nainstalovat v neplacené (verzi. 
Pomocí aplikace lze komunikovat pomocí obrázků umísťovaných přetahováním na větný proužek. Slova jsou zařazena do několika kategorií. Obrázky lze upravovat i přidávat. 
Určena je především pro uživatele (děti, případně i dospělé), kteří mají závažnou formu narušení komunikačních schopností, také pro děti s poruchami autistického spektra či mentálním postižením.

Twinkl symbols
Představujeme aplikaci Twinkl Symbols for AAK! Vytvářejte, vyučujte, učte se a komunikujte pomocí sady symbolů a šablon tabulek a knih od největšího vzdělávacího vydavatelství na světě Twinkl!
Tato výborná aplikace obsahuje stovky hotových symbolů AAK, které můžete použít v prostředí augmentativní a alternativní komunikace (AAK).

Řečový asistent
Aplikace v češtině pro ty, kdo čtou a nepotřebují tedy pracovat s fotografiemi nebo symboly.
Aplikace umožňuje vytvářet kategorie a zařazovat do nich slova a fráze, které jsou vidět na velkých tlačítkách. Jejich stiskem pak tvoříte zprávy, které jsou zobrazeny nebo přečteny nahlas. Také je možné psát jakýkoliv text, který je následně přečten.
Jazyk a hlas
Hlas není součástí aplikace. Používá hlasy instalované na vašem mobilu nebo tabletu. Například hlasy z Google modulu text na řeč (text-to-speech, TTS). Český hlas tu bohužel není, ale můžete ho získat z Obchodu Play od Google – např. Eliška od Acapela.
Tato aplikace byla původně navržena pro použití na tabletu, ale funguje dobře také na mobilech s větším displejem.

SymboTalk
Free aplikace má menu v angličtině, ale obrázky i zvuky se převedou do češtiny po nastavení národního prostředí. Tato free aplikace využívá převážně volně přístupné obrázkové galerie ARASAAC. Disponuje rozsáhlými možnostmi nastavení – počet a velikost slov v mřížce, volba barvy pozadí slov, nastavení komunikačního řádku, přidávání uživatelů, prolinkování stránek atd. Ale hlavně: ve chvíli, kdy v nastavení zvolíte jazyk čeština, všechny obrázky jsou automaticky přeloženy do češtiny. Je to samozřejmě překlad strojový, tedy ne vždy úplně přesný, ale velmi to ulehčí práci. Navíc totéž funguje i při tvorbě nových tabulek a slov – do vyhledávače zadáváte slova také v češtině.

Niki Talk
Aplikace je v angličtině, v základní verzi zdarma na vyzkoušení 30 dní, plná verze stojí cca 50 Euro.Do aplikace lze vkládat vlastní fotky, psát české nápisy apod, ale pro tyto úpravy je třeba se zaregistrovat na http://www.nikitalk.com.Aplikace obsahuje i syntetické hlasy, mezi nimi  český.Existuje i verze pro iOS (iPad), ale cenově je v podstatě stejná jako GoTalk NOW, který je kompletně v češtině.


Okamžitý přepis
Tuto aplikaci lze využít nejen k převodu mluveného slova na písmo (diktování textu) ale například k zjednodušení komunikace s neslyšící osobou, která dokáže číst text.

Podpora znakování i pro AAK - inspirace pro znakování pro AAK (Makaton, Znak do řeči atp.)

Spreadthesign
je mezinárodní platforma, která digitalizuje velké množství světových znakových jazyků, včetně češtiny. Stále se rozšiřující databáze obsahuje krátké videosekvence znaků k jednotlivých slovům a často používaným větám. Součástí je i provedení dětských znaků, doplněných obrázky. Web je k použití zdarma.

Znakujte s TamTamem
je aplikace (iOS, Android) centra pro dětský sluch Tamtam. Je primárně určená pro pečovatele o nejmenší neslyšící a nedoslýchavé děti i pro další zájemce, kteří se chtějí naučit znakovat. Podle tématických okruhů a v pěti úrovních je možné postupně zvládnout společně s dětmi slova i věty. Vše je doplněné názornými videoukázkami, jak se s dětmi znakování učit.

Medvěd
zaujme děti krásnou grafikou a hravou formou pomůže s nácvikem znaků z tematických okruhů kuchyň, doprava a školka. Ke stažení pro iOS i Android.

Z dalších aplikací pro Android vám můžeme doporučit zejména tyto původní české aplikace:

- Méďa a obrázky
- Méďa – barvy a tvary
- Brepta
- Abeceda pro děti
- Obrázková abeceda
- Česká gramatika
- Tam a sem s Myšákem
- Výukové kartičky
- Čísla a matematika
- Matematika: příklady
- Oko hrátky
- Logopedie

Dále doporučujeme sady aplikací od vývojářů:
- Lego
- Toca Boca
- Pepi
- Bimo Boo
- Talking Friends
- Déčko
- MyFirstApp