S novými aplikacemi pro AAK v češtině se poslední dobou snad roztrhl pytel. Přesto tady stále chyběla aplikace v češtině využívající, u nás velmi oblíbené, PCS obrázky (znáte je z programu Boardmaker). Nyní konečně máte možnost začít používat pro alternativní komunikaci aplikaci Snap Core First od švédské firmy Tobii Dynavox LLC (distributor Boardmakeru) kde PCS obrázky tvoří grafický základ velmi pokročilé elektronické komunikační tabulky.  

Snap Core First je určen pro operační systém Windows (10 a vyšší) a iOS (10 a vyšší) - nejlépe iPad 5. generace a vyšší.

V našem e-shopu najdete komplexní řešení na klíč (aplikace Snap Core First + tablet + ochranný obal + instalace) a to jak pro Windows, tak i pro iOS.

I když je cena aplikace příznivá (1.300,- pro iOS / 5.300,- pro Windows), nemusíte kupovat zajíce v pytli, protože si lze stáhnout free verze zdarma - přitom budete mít k dispozici všechny funkce aplikace. Jediné omezení free verze je to, že nemáte k dispozici hlasový výstup, který si zaktivujete až zakoupením plné verze programu. Kdo hlasový výstup pro komunikaci nepotřebuje (stačí mu převod obrázků na text) vystačí si s free verzí. 

K dispozici je také velmi podrobný (96 stran) manuál v češtině, který si můžete stáhnout zde.

Citace z manuálu aplikace:
Snap Core First
je ideálním řešením pro osoby trpící autismem, mozkovou obrnou, Downovým syndromem či jiným mentálním postižením. V rámci nástroje Snap poskytujeme nejlepší dostupný zážitek při komunikaci na bázi obrázků v kombinaci s nezbytnými komponenty určenými rodičům, učitelům nebo terapeutům tak, aby s uživateli mohli spolupracovat a aby jim pomohli stát se úspěšnými při komunikaci, učení se jazyku a dosahování gramotnosti. Náš přístup zahrnuje 3 klíčové pilíře pro úspěch v komunikaci: růst, angažovanost a gramotnost.
Snap Core First není pouze dalším softwarem pro AAK komunikaci, ale spíše komplexním programem, který uživatele posouvá směrem ke gramotnosti a život měnící nezávislosti bez ohledu na výchozí stav. Jádrem nástroje Snap je systém Core First, sada stránek soustředěná na systematické doručování slovníku Základní slova, témat, Rychlých zpráv, podpory chování, seznamů slov a klávesnice Tobii Dynavox. Core First, opírající se o výzkum na univerzitě Chapel Hill v Severní Karolíně, využívá motorického učení tak, že metodicky a účelově představuje novou slovní zásobu, což uživatelům umožňuje ji rozšiřovat či zužovat a vždy nalézt slovníček. Tyto funkce uživatelům umožňují začít jejich cestu ke komunikaci tam, kde se právě nacházejí, a neustále tak růst a směřovat ke gramotnosti a nezávislosti.